Bli medlem →

18-åringen som skal slå igjennom

  • Skrevet

Med Frøya på topp, og flere spillere i enorm form er det naturlig at mange fokuserer på importene som imponerer mest. Men i bakhånd ligger det en 18-åring som for alvor virker til å slå gjennom i år, nemlig Jørgen Lamo.

Jørgen Lamo ble tatt opp på ligaaget til Frøya i forfjor og fikk lite spilletid. I fjor fikk han mer og har fortsatt den harde jobbingen gjennom sommeren. Denne sesongen har han for alvor vist seg fram, og mot Nidaros var han en av lagets beste.

– Jeg føler jeg spilte bra i forsvar og var aggressiv mot Nidaros, noe som førte til at jeg fikk mange steals, men jeg bommet noen enkle skudd, sier Jørgen Lamo om sin forrige prestasjon.

Lamo rebound
Jørgen Lamo har denne sesongen 3,6 returer per kamp, her fra en mot Tromsø Storm. Foto:Nicholas Noreng


Gleder seg til årets første Oslo-tur

Etter 14 poeng, 5 returer og 3 assists mot Nidaros er nå Lamo klar for en intensiv helg med kamper borte mot både Centrum Tigers, og Bærum

Så langt denne sesongen har Frøya vunnet alle tre kampene og ligger på toppen av tabellen sammen med Asker Aliens og Kongsberg Miners som også har vunnet alle sine tre første kamper. Centrum på sin side ligger nederst på tabellen med 1-5 så langt, mens Bærum ligger på plassen bak Frøya med 3-1.

– Jeg tror det kommer til å bli en gøy tur til Oslo i helgen, hvor vi møter to forskjellige lag, hvor det kan bli ekstra tøft på søndagen mot Bærum, men vi satser på to seire i helgen!

En spiller å holde øynene på denne helgen kan fort være unge Lamo som denne sesongen snitter 8,3 poeng, 3,6 returer og 2,3 assists per kamp etter tre kamper spilt. Lamo har derimot planer om at han skal imponere enda mer videre i sesongen.

– Jeg er veldig glad for å få mye spilletid, og jeg prøver alltid å jobbe hardt hver kamp for å få enda mer tillit. Jeg synes jeg ikke har truffet så bra på skuddene i starten av sesongen, så jeg prøver å fokusere på den delen av spillet for å bli bedre.

Centrum Tigers - Frøya 16:00 i Oppsal Arena på Lørdag.

Bærum Basket - Frøya 15:00 i Nadderudhallen på Søndag.

Begge kampene ser du på TV2play.