Bli medlem →

Veien til Ungdoms-NM starter i helgen

Både U16 og U19 guttene skal denne helgen ut i kvalifiseringen til NM. U19-kvaliken spilles i Frøya Arena, mens U16 går i Fyllingsdalen idrettshall.

U16

U16 guttene skal møte Sandviken, Stavanger, Haugesund og Hop Hurricanes i sin gruppe. Hop er førsteseedet i Bergenskvalliken, og kommer til å gi Frøya-gutta god motstand. Samtidig kommer Sandviken, Haugesund og Stavanger til å være gode basketballag som vil også spille jevnt med både Frøya og Hop, og gi en spennende konkurranse rundt hvilke lag som blir topp to i gruppen, og går videre til seedingkampene. Det er ti lag i kvalifiseringen i Bergen, men bare tre går videre finalespillet. NM spilles i Trondheim 22-24 April 2022.

– Denne gjengen har trent en del sammen, men vi har ikke spilt kamper så lenge sammen. For vår vel handler dette om å bygge videre på de tingene vi har gjort før, samt spisse det som har funket tidligere, sier trener Johan Emaus Flaa.

U19

U19-laget til Frøya skal ut i kvalifiseringen mot Sandnes, Ytrebygda og Sverresborg. Det kommer også til å bli tettspilt kvalifiseringsrunde, og til tross for at Frøya er ørsmå favoritter kan ikke spillerne ta lett på oppgaven dersom de ønsker å gå videre fra sin pulje.

Jørgen Lamo ser frem mot U19-kvaliken


– For min del håper jeg at vi kommer ut og spiller sammen, og spiller vår type basketball. Etter det lar vi resultatene snakke for seg selv. Dette er en sjanse for oss å spille mot gode lag, og se hvor vi står, sier trener Juan Ferrales.

Fire lag fra kvalifiseringen i Vest får plass i NM som spilles i Asker i månedsskiftet April/Mai 2022.