Bli medlem →

Frøya Gutter 11 og 12 opplever god vekst: – De bare drar med seg flere og flere

Basket blir bare mer og mer populært i Bergen, og hos Frøya har det siste året gått for seg, spesielt hos gutter 11 og gutter 12 gjengen har det vært en massiv økning.

– På starten gikk vi fra en liten vennegjeng, som bare inviterte flere og flere venner, så det ble en liten dominoeffekt, der en startet fra en skole og så bare gikk det videre, sier trener for Gutter 11 Burak Kizilirmak.

Inne i Frøya Arena er det som alltid full aktivitet, og masse støy fra barn som elsker basketball. For hovedtrenerne på gutter 11 og gutter 12, Jørgen Lamo og Burak Kizilirmak har de spesielt merket at både interessen og humøret har vært økende for ungene.

– De er blitt litt komfortabel. Når de nettopp har startet er det mange som er nervøse og litt stresset, mens nå kjenner de hverandre og spillet. Vi prøver også å blande mellom å utfordre de, og la de være venner. De skal ha en liten utfordring, og det liker de fordi at de ikke får til alt.

Saken fortsetter under bildet

Coach Lamo
Jørgen Lamo trener guttene på Frøya G12


På treningene er fokuset mest på at barna skal få ha det gøy på trening, samtidig som at de lærer teknikker fra to spillere som til vanlig spiller i Firi ligaen for Frøya Basket. Begge to håper på at barna skal fortsette med basket og dra med seg enda flere.

– Jeg håper at de bare fortsetter, og kan dra med seg enda flere kompiser slik at de blir en stor gruppe når de blir litt eldre.

Forrige helg fikk begge lagene også spille EasyBasket i Frøya Arena, hvor de blant annet møtte Os, Askøy og Fyllingen.

– Helgen var litt tøffere enn forrige gang, og jeg opplevde det som at de hadde det gøyere. De fikk spille mot Barn som har spilt lengre, og er litt bedre slik at de fikk testet seg.

Har du barn i denne alderen som ønsker å spille basketball kan du kontakte Baard Stoller 90 40 10 98

Coach Burak
Burak Kizilirmak instruerer guttene på hvordan en øvelsen skal gjennomføres