Bli medlem →

Semifinaler mot Kongsberg

Sjeldent har vel en kvartfinaleserie vært mer spennende enn den vi nettopp var vitne til.

Begge lag hadde 20 seiere og 10 tap i sesongen men Tromsø kom foran på innbyrdes oppgjør. Første kvartfinale endte med en sekspoengsseier etter et nervedrama i Tromsøhallen.

Utgangspunktet for kamp 2 kunne knapt vært bedre, spesielt for den nøytrale basket interesserte.

Vi måtte klare oss uten Nikola Roso som pådro seg en kneskade i den første kampen. Roso er faktisk den eneste store spilleren vi har i troppen. Skulle vi klare å stå i mot et mye større og sterkere Tromsø lag?

Stefanos Makariadis, Samba Jaw og DeAngelo Stewart delte på jobben med å stoppe Tromsøs kjempe, Petar Radojicic. Det klarte de til tider utmerket. Radojicic var langt fra så dominerende som i den første kampen. Tromsøs point guard Johannes Lange var derimot effektiv og skapte stadig vanskeligheter for hjemmelaget. Sammen med de to store guardene til Tromsø, "Billy" McDonald og Cole Long så ble det mange tøffe tak under kurvene for hjemmelaget.

Stefanos Makariadis bidro med muskler i seieren mot TromsøVi kom ut i hundre og førte kampen fra start. Etter at vi ledet 15-5 kom Tromsø sakt men sikkert inn i kampen igjen. Lagene skiftet på ledelsen gjennom kampen og Tromsø var på det meste foran med 11 poeng. På slutten av 4. periode gjorde Ognjen Nisavic som han gjorde i første kampen. Han scoret våre 9 siste poeng og sørget nesten egenhendig for at slo ut Tromsø.


Nå venter seriemesteren!

Nå venter Kongsberg Miners i best av 5 kamper i semifinalen. Kongsberg har vært det beste laget gjennom en lang grunnserie og har sin største stjerne i amerikanske Xavier Green. Allstar og en altmuligmann. God i forsvar, skyter godt og kan styre spillet for de mørkeblå.

Bak han kommer den ene gode spilleren etter den andre. Marin Mornar, en 206 cm høy kroat som har vært en viktig brikke i flere sesonger. En atletisk skytter som også tar mange returer.

Aly Hudgins er etterhvert blitt en veteran. 1993 modellen har kriget under kurvene i mange sesonger nå og kommer alltid med energi og tøffhet. Er en viktig motor i laget.

William Lybæk har vist seg som en av ligaens beste skyttere det siste året. Skyter rundt 50% fra trepoengsland. Han er en kvikk og god forsvarsspiller og skaper trøbbel for forsvarerne med sine atletiske evner.

Den siste vi nevner er Torgrim Sommerfeldt. 34 åringen har de siste sesongene vært en fast brikke på landslaget i tillegg har han som alltid et farlig skudd fra distanse. Torgrim vet hva som kreves i kamper som dette og blir garantert viktig for Kongsberg med all sin erfaring.

I tillegg kommer det spillere av benken som har vist at de holder meget høyt nivå.

Dette kommer til smelle og det kommer til å bli gøy! Det er bare å glede seg.