Bli medlem →

Ny hovedtrener har signert!

Frode Ramberg (52) har signert og blir klubbens nye BLNO-trener og bredde-koordinator.

Trønderen som nylig har trent Midtbyens BLNO lag på kvinnesiden har signert for tre sesonger.
Han flytter til Bergen over sommeren og får med seg familien på flyttelasset.

Frode har selv spilt på øverste nivå i mange år og har lang fartstid som trener.
Som 15-åring begynte han som ung trenerspire i Trondheims-basketen for yngre lag.
Med noen pauser har han holdt på siden og vært innom en rekke aldersbestemte lag. Han trente Trondheim Tornados i nasjonal 1M og var med som coach for Sverresborg Hoops den sesongen de spilte i BLNO. I fjor sommer var han med i teamet rundt vårt GU16 landslag sammen med Baard Stoller. Denne sommeren blir han med i teamet rundt våre beste jenter under 18 år.


- Trenerentusiast på fulltid!

I 2019 ble Frode premiert med tittelen årets trenerentuasiast i norsk basket. Han er svært ivrig og engasjert i sporten vi alle er så glade i.
Han er veldig åpen på at han gleder seg stort til å endelig kunne drive med basketball på fulltid. Her er Frodes egne tanker om fremtiden i Frøya:

Først og fremst er det et privilegium å få anledning til å jobbe med basket på fulltid. Jeg har fått et solid inntrykk av at det er mye kompetanse, og at det jobbes hardt og langsiktig i Frøya. Dette gir meg trygghet nok til å kunne ta meg familien og søke nye utfordringer i en ny by.

For meg har det også vært viktig at klubben satser så tydelig på både bredde og elite. I tillegg oppfatter jeg et ekte engasjement og bevissthet rundt det å være en positiv aktør i lokalsamfunnet. Det er en viktig rolle å bidra til bedre oppvekstvilkår for barn og unge. Frøyas ønske om å utvikle alle disse feltene samtidig, matcher godt med mine egne ønsker og tanker om hva som skal til for å bygge en betydningsfull klubb som er mer enn bare idrett.

Jeg har tro på at satsing på bredde, elite og sosialt arbeid henger sammen. De er gjensidig avhengig av hverandre for å oppnå suksess på hvert enkelt område. Selv kommer jeg til å ha arbeidsoppgaver innen alle disse feltene. Det å binde alt sammen og skape en følelse av fellesskap for alle som deltar i klubbens aktiviteter blir en av mine hovedoppgaver.

Det handler om fokus på utvikling i alt vi driver med. Utvikling er en uendelig prosess, men også et kontinuerlig mål i seg selv. Oppdraget som hovedtrener for BLNO-laget gleder jeg meg veldig til. Det er fjorårets NM-finalist, og jeg kjenner på en ydmykhet i forhold til det. Samtidig føler jeg dette er en utfordring som trigger meg og et naturlig steg for å utvikle meg videre som trener. Jeg er offensiv på at vi skal klare å bygge et lag som skal skape stolthet i klubben.

- Et naturlig valg

Vår daglige leder Baard Stoller er glad for at Frode Ramberg nå kommer på plass:

Frode er en type som kjenner norsk basket godt og har i mange år fremmet de samme verdiene som vi har i Frøya.
Vi ønsket å få inn en person vi kunne tenke langsiktig med og det kan vi sammen med Frode. Han har en erfaring som vil gjøre han til en stor ressurs i det arbeidet vi gjør for å utvikle Frøya Basket. Både i det sosiale arbeidet, i bredden og med BLNO-laget. Vi ser frem til å arbeide sammen med Frode og til å fortsette på jobben med å utvikle Frøya Basket.


Velkommen til Frøya!

Foto: Hugo de la Plaza / Midtbyen