Bli medlem →

Sterk dobbel-seier for Frøya før juleferien

  • Skrevet

Dobbelt-kamper for klubbene i Firi-ligaen byr alltid på utfordringer og beinharde kamper. Mot Asker Aliens og Kongsberg Miners ble det både jevnt og tøft for Frøya, som kommer hjem med en andreplass på tabellen etter å ha vunnet begge kampene.

Frøya 104-90 Asker Aliens

–Asker har mye size og det ville selvfølgelig vært en annen kamp her i dag om (Aksel) Bolin hadde spilt. De har potensial til å bli veldig bra, men det gjelder jo de andre lagene også. Hvor gode kommer Bærum, Kongsberg, Gimle, Fyllingen og vi til å være når vi kommer ut i mars? Det avhenger av to-tre måneder med hardt arbeid, og så får vi se hvilke lag som klarer å ta steget og utvikle seg, sa Baard Stoller til Basket.no etter kampen.

Frøya og Asker har begge gjort det bra denne sesongen, og ligger godt med i kampen om en medalje. Gjengen fra Asker holdt godt følge med Frøya-guttene lenge, men til slutt ble den amerikanske duoen Cam Gregory og Wayne Stewart for vanskelig å håndtere når de begge scoret over 25 poeng, og hadde over 10 rebounds hver.

Med over 100 poeng scoret viste Frøya-spillerne tegn på imponerende angrepsspill, og med Ferrales, Flaa, Lamo og Stewart som alle sammen skjøt 50% fra trepoengslinja var det en sterk kamp fra Frøya. I tillegg vant Frøya retur-statistikken med 10 rebounds.

– Det betyr én veteran til ved siden av Juan i et ellers ungt og uerfarent lag, en leder som har vært og spilt ute noen år. Cam er proff i sin tilnærming til basketball, møter opp og trener ekstra, er fokusert og jobber hardt på alle treninger. I kamp er han både en scorer innunder kurven, en spiller som ofte tar returer, en screen- og rull-spiller og en forsvarsklippe som hjelper oss til å beskytte tresekundersfeltet bedre. Så er han smart og gjør gode valg, sa Stoller også til Basket.no om Cam Gregory.

Brennheit Verlasevic

Frøya 101-89 Kongsberg Miners

– Det er en kamp hvor vi kommer bra ut. Vi har bra intensivitet, bra tempo og vi stjeler ballen godt.-Det er en kamp hvor vi skyter godt, og er gode i forsvaret. Det som var en liten utfordring var returene, og de fikk komme litt lett til i perioder.

Mens mot Asker Aliens var det amerikanerne som dominerte fra starten var det tid for Bosnisk herjing mot Kongsberg Miners. I første periode sank Faris Verlasevic fire, 3-poengere og Frøya ledet 27-23 etter en periode. Til pause gikk Frøya i garderoben med en 49-41 ledelse.

– Faris var viktig i første omgang. Det er klart det er demoraliserende når han står å legger slike skudd mot de. I andre omgang var Wayne(Stewart jr.) viktig for oss sammen med Juan(Ferrales) og Ionas (Garras). Nå har Ionas kommet tilbake fra skade og du ser han blir mer varm i trøya som gjør at han kan bidra videre.

Stewart jr. og Ferrales show i andre omgang

Med 0 poeng i hele første omgang bestemte tidligere Kongsberg Miners spiller Juan Ferrales seg for at i andre omgang skulle det skje. Guarden puttet 18 poeng i andre omgang, og var med det en viktig bidragsyter til at kampen endte 101-89 til Frøya. I tillegg endte Wayne Stewart jr med 28 poeng, mens Ionas Garras endte opp med 10 poeng i bare hans tredje Frøya-kamp etter skaden. I siste periode endret også Stoller på taktikken, noe som ga positivt utslag.

– I siste periode tvingte feilproblemer oss til å gå over i sone-forsvar, og det har vi ikke spilt så mye før. Det fungerte bra, og det gir oss flere ting å spille på videre i sesongen.

Juleferie

Nå er det en kjapp liten juleferie for Frøya og Firi-ligaen. Men hvilen blir derimot ikke lenge, for allerede 5.januar blir det nok ett byderby. Frøya skal spille mot Gimle borte i Gimlehallen. Og første hjemmekamp i 2022 blir hjemme mot Ammerud 9.januar klokken 17.00.

–Nå venter det en liten juleferie for oss før vi skal i gang med en tøff start igjen mot Gimle over nyttår. Det blir en god utfordring for oss, sier Stoller.