Bli medlem →

Tap i Bergens-derbyet

  • Skrevet

Frøya ledet til pause, og så lenge ut til å kunne henge med den regjerende seriemesteren. En enorm tredje periode fra Gimle derimot ble tungen på vektskålen.

Som alltid når byens to beste lag møtes blir det spennende, og fullt av historier. Gimle startet best i første periode, mens Frøya var best i andre periode, og kunne dermed gå til pause med ledelsen 34-32. I tredje periode derimot våknet de ubeseirede Gimle, og vant den 38-15, inkludert en strekning hvor det endte 17-0 til Gimle. I siste periode var kampen så godt som avgjort, og begge lagene holdt greit følge med hverandre ut kampen.

– Vi tålte ikke trykket de klarte å skape på oss, da de gjorde det så vanskelig for oss offensivt og i tillegg begynte å treffe på skuddene, sa coach, Stoller til basket.no etter kampen.

– Det er en gjeng med rutinerte spillere – ikke så gamle, men mange som har spilt utenlands og på college og som har erfaring. Vi tapte for et mye bedre Gimle-lag i dag. De er veldig gode på toppnivået sitt.

Smackdown
Den 212cm høye dansken til Gimle byr på harde dueller, det fikk Johan Flaa merke. Foto: Nicholas Noreng

Brown toppscorer

Corey Brown hadde til slutt 13 poeng og 10 returer, og ble mestscorende for Frøya i kampen sammen med Faris Verlasevic som også hadde 13 poeng. Like bak de lå Johan Flaa med 12 poeng, og 66% fra trepoengslinjen (2 av 3). Kampen bydde også på mye spilletid for flere av de unge og lokale guttene. Jørgen Lamo fikk 28 minutter, Daniel Sandven fikk 25 minutter og Samba Hellebust Jaw fikk 11 minutter på parketten.

Lamo's
Jørgen og Eivind Lamo er brødre som spiller for hvert sitt lag. Familiekampen ble til slutt vunnet av storebror Eivind. Foto:Nicholas Noreng


Siste hjemmekamp i 2021, og kapteinens retur

I de siste par kampene har Frøyas kaptein Juan Ferrales vært ute med skade, men nå er endelig den amerikanske pointguarden på vei tilbake igjen. I neste kamp mot Bærum skal han være tilbake.

Kampen mot Bærum går 3.desember klokken 18.30 i Frøya Arena.