Bli medlem →

Tapte lokaloppgjøret i ekstraomganger

  • Skrevet

Frøya ledet kampen med 18 poeng på ett tidspunkt, det var alikevel ikke nok da Fyllingen satte fart i siste periode og i ekstraomgangene for å sikre seieren.

Fyllingen 101-93 Frøya

Som alltid bydde lokaloppgjøret mellom Frøya og Fyllingen på dramatikk og mye spenning. Det hele startet veldig tett, og kampen bølget fram og tilbake i den første perioden. I andre og tredje periode derimot satte Frøya opp tempoet, og ledet på det meste med 18 poeng over lokalrivalen. Det holdt desverre ikke helt inn.

– Vi hadde mange gode perioder i store deler av kampen, men vi mister litt fort flyt og sliter med å komme tilbake til det som har fungert for oss tidligere. Ingen tvil om at vi savnet Juan på akkurat det mtp erfaring og struktur offensivt, sier Johan Emaus Flaa etter kampen.

Fyllingen dominerte kampen totalt i siste periode, og inn til slutt måtte det ekstraomganger til foran et eksentrisk publikum. I ekstraomgangen kom aldri Frøya helt i flyten igjen, og Fyllingen fortsatte i samme tempo, dermed var det til slutt fyllingen som vant kampen. Frøya beholder imidlertid serieledelsen i Firi-ligaen.

Frøyas toppscorer i kampen ble Wayne Stewart Jr med 23 poeng. Han hadde også 13 returer, og 6 assists. I tillegg var Johan Emaus Flaa imponerende i Juan Ferrales sitt fravær. Guarden hadde 22 poeng, 6 returer, 7 assists, og skjøt 80% fra 3-poengeren.

– Selv om det er surt med første tap for sesongen tar vi med oss mye god læring og bygger videre til kampene som kommer. Tenker at vi taper kampen, men vinner mye gode erfaringer og ideer om hva vi må bygge på videre inn i resten av sesongen, oppsummerer Flaa

Nytt lokalderby

Nå rettes fokuset videre fra Fyllingen-kampen, og videre til Gimle. Onsdag 17.11 klokken 18:30 er det duket for kamp mellom Frøya og Gimle, i et skikkelig Bergensderby. Frøya jakter å hevne tapet for Fyllingen, mens Gimle kjemper for å beholde sin perfekte start på sesongen uten tap.