Bli medlem →

U19 vant en spennende kvalifiseringshelg

Både U16 og U19 guttene gikk inn i helgens kvalifisering spente på motstanderne. For U16 ble det en lærerik helg, mens U19-guttene imponerte stort og er nr.1 seedet inn mot NM.

Fredag

På fredagen skulle egentlig Frøya sette i gang ballet mot Sandnes, men sykdom i Sandnes-troppen gjorde at de ikke kunne stille. Istedenfor startet Sverresborg med en seier over Ytrebygda. I tillegg vant Ulriken og Tromsø komfortabelt mot respektive Loddefjord og Gimle.

Lørdag:

Lørdags morgen startet Frøyas U16 gutter mot Sandviken, hvor de vant 90-40, og kom i gang med en god start.

Videre utover dagen fikk de to veldig tøffe kamper mot Stavanger og mot Hop Hurricanes. Mot Stavanger tapte Frøya-guttene knapt med fem poeng, og mot Hop ble litt tyngre. 74-33 tap endte det med til slutt.

I Frøya Arena hvor U19-guttene holdt sted skulle Frøya møte Ytrebygda og Sverresborg. Mot Ytrebygda vant Frøya-guttene 71-61, og startet med en seier. I lørdagens siste kamp for Frøya vant de 82-61 over Sverresborg, og med det sikret 1.plassen i sin pulje.

Ellers på lørdagen vant Ulriken over Gimle og Tromsø, samt at både Tromsø og Gimle slo Loddefjord. Dermed var det klart at Frøya skulle møte Tromsø i semifinalen på søndag.

Søndag:

På søndagens U16-kamp ble det utrolig spennende mot Haugesund. Til slutt var det Haugesund som kunne juble med en 52-49 seier.

I Frøya Arena var det klart for semifinalene til U19 kvalifiseringen. Ulriken karret seg forbi Sverresborg med fem poeng, og gikk til finalen, mens Frøya-guttene spilte en bra kamp mot Tromsø, og vant 77-63.

I finalen var det duket for ett klassisk oppgjør mellom Frøya og Ulriken. Med 13 poeng fra Jørgen Lamo, 14 poeng fra Christopher Dalland, og 22 poeng fra Stefanos Makariadis var det til slutt Frøya som vant 69-45 over Ulriken.


Dermed ender U19 kvalifiseringen slik som dette:
1. Frøya
2. Ulriken
3. Tromsø
4. Sverresborg
5. Ytrebygda
6. Gimle
7. Loddefjord

Vi gratulerer alle kvalifiserte lag og gleder oss til NM på slutten av sesongen.