Bli medlem →

Årets talent i BLNO blir Frøyaspiller

Johan Emaus Flaa ble kåret til årets talent forrige BLNO sesong. Nå blir han en av veteranene på tidenes yngste Frøyalag.

Johan Flaa var ledestjerne på et Centrum Tigers som var underdogs mot de fleste motstandere forrige sesong. De kriget likevel mange av sine motstandere ut av stilen og var vonde å møte. Nå får Johan en annerledes rolle i et ungt og spennende mannskap under Baard Stoller's ledelse.

Oslogutten leverte nylig sin hittil beste sesong i BLNO. 17.5 poeng, 4.6 returer og 3.2 assist. Han er en god skytter, 40% fra trepoengsland og 86% på straffer er solide tall.


Johan startet sin basketkarriere i USA, hvor han bodde ett år når han gikk i femteklasse. Deretter flyttet han tilbake til Oslo og fant Oppsal Basket, der ble han værende der frem til videregående.
Siden har han vært i Centrum Tigers, foruten 2019/20 sesongen da tok han turen tilbake til USA. Der spilte han en sesong for Santa Rosa junior college.

22-åringen har også representert Norge på U18-landslaget. Der vant han blant annet bronse i nordisk mesterskap og gull i EM divisjon C med Norge.

Hovedpersonen selv sier følgende om overgangen til Frøya:
"Etter mange år i Oslo ønsker jeg et nytt miljø med nye innflytelser, både av og på banen. Jeg håper å utvikle meg både som spiller og menneske i Frøya.
Jeg ser virkelig frem til en spennende sesong".

I tillegg til å spille på BLNO-laget skal Johan være trener for klubbens gutter U16-lag og jobbe i vårt skoleprosjekt.

Vi gleder oss veldig til å blir bedre kjent med Johan gjennom sesongen og til å se han briljere i gul drakt på Melkeplassen.