Bli medlem →

8 måneder siden sist!

Det er åtte måneder siden sist vi spilte kamp, åtte nye spillere er kommet inn og syv spillere har forsvunnet ut. Nå venter tre tøffe og spennende treningskamper på like mange dager på hjemmebane.

Edvard Aamodt Kristiansen, Johan Emaus Flaa, Ionas Berg Garras, Burak Kizilirmak, Stefanos Makraiadis, Juan Ferrales, Corey Brown og Wayne Stewart Jr er nye på laget. To ting har de alle til felles, de er bra folk og de jobber steinhardt hver dag for å bli bedre.
Nå gleder de seg til å endelig få spille kamper igjen.

Juan og Johan blir en spennede duo


Coach Stoller, som har fått Vilius Sumskis som assistent meddeler at han er spent på alle nykommerne. Minst like spent er han på de som var med forrige sesong. Det har vært åtte måneder med gode muligheter for å utvikle seg for alle, nå får vi se hvem som har brukt tiden godt. Vi gleder oss uansett veldig til å endelig få spille mot noen andre enn oss selv.

Hamewend Arif, Jarand Tveito, Jørgen Lamo og Daniel Sandven er en del av "gamlegjengen" som var med i fjor. Samba Hellebust Jaw og Christopher Dalland er endelig tilbake fra skader som holdt de ute hele forrige sesong. Ulrik Stranger- Johannessen er dratt til Spania på utveksling men forventes tilbake i Januar. Birge Nagel-Alne er sannsynligvis ute hele sesongen med en kneskade og har nylig operert.


I fredagens kamp møter vi Bærum Basket som stiller med et solid mannskap anført av landslagskaptein Stian Mjøs. Mathias Echkoff er som vanlig på sidelinjen, også i år sammen med bergenseren Gunnar Voigt Nesbø

Landslagskaptein Stian Mjøs blir vanskelig å stoppe også i år.Bærum har fått inn Eric Gilchrese og Ludvig Bergh fra Asker som styrker laget på guardsiden.
I tillegg har de signert en spennende spiller i Shane Tamara som dessverre ikke spiller denne helgen. Sjur Dyb Berg, Gaute Haugen, Anders Landenget og Benjamin Cox er solide spillere som bidrar med en god dose erfaring. De har også tatt opp noen unggutter fra EB85 sitt juniorlag. Bærum har i likhet med oss en del nye brikker som skal spilles sammen og ser nok på denne helgen som en god mulighet til å eksperimentere litt.


Lørdag møter vi Tromsø Storm som har fått tak i ringreven Pål Berg som coach.
Et samarbeid som blir spennende å følge med på gjennom sesongen.

Tromsø stiller med mange av de samme spillerne som i fjor. Johannes og Henrik Lange, Simen Samuelsen, Aron Finstad, Marcus Wynn og Preben Strende. De fleste av disse har vært viktige brikker for Tromsø i mange sesonger. I tillegg tar svenske Olle Welander en ny sesong i Tromsø. Amerikanske Rasheed Worrel har nylig ankommet ishavsbyen, han kommer fra spill i Spania og er garantert en spiller som vil gi Tromsø publikummet grunn til å komme på kamp.

Rasheed Worrel blir et spennende tilskudd i Tromsø


Akiean Fredrick er den andre amerikanske spilleren til Tromsø, han er dessverre ikke med denne helgen men er også en spiller det skal bli spennende å følge med på i årets sesong.


Søndag møter vi fjorårets seriemester Gimle.

Gimle ser veldig like ut som forrige sesong men har siden sist fått inn Lars Fredrik Espe og Oliver Bowman. I tillegg har de resignert Jørgen Odfjell og Mikkel Kolstad som kom inn i laget like før sesongen brått ble avsluttet.

Lars Fredrik Espe er tilbake


Gimle ledes som vanlig av Audun Eskeland. Rutinerte spillere som Milovan Savic, Espen Fjærestad, Kurt Ali Ouakkaha Størseth, og Reidar Greve er alle med videre. Lovende spillere som Gard Beinnes, Kristoffer Sætren og Marcus Lampe går også på en ny sesong.


Det blir mye basket kommende helg, med fire spennende lag som alle ønsker å finne sin identitet før sesongen. Mange nye spillere og ungdommer som har tatt steg i løpet av sommeren. Vi gleder oss til treningsturnering i Frøya arena.