Bli medlem →

Før kampen: Frøya - Bærum

  • Skrevet

Sist Bærum besøkte Frøya arena slo de hjemmelaget klart etter fantastisk skyting. Siden den gang har vi vunnet seks kamper på rad og nå møtes de to formlagene i Firi-ligaen til det vi håper og tror skal bli en fantastisk basketballkamp.

Bærum pangåpnet 2022 med en av norsk toppbaskets største seiersmaginer gjennom tidene på herresiden. Shane Temara var tilbake fra skade og viste hva de lyseblå har savnet. Han var totalt dominerende og scoret 32 poeng på kun 23 minutters spill, i tillegg dro han ned 9 returer og ga 5 assist. Siden den kampen har han vært veldig solid og snittet på godt over 20 poeng siden han kom tilbake. Bærum har også fått tilbake svært sentrale Eric Gilchrese som har mistet fire kamper grunnet en skade. Han styrer mye av angrepsspillet deres og er en veldig god forsvarsspiller.

Eric Gilchrese er en viktig brikke i Bærumlaget

Tyske Phillipp Shwethelm kom inn i Bærumlaget sent i høst og har blitt stadig bedre utover sesongen. 49 landskamper for Tyskland, spill i Euroleague og Eurocup viser at det oser kvalitet og rutine av 32 åringen. Han har også 16 sesonger bak seg i bundesliga i klubber som Bayern Munchen og Ratiopharm Ulm. Når man legger til de norske stjernespillerne Stian Mjøs og Sjur Dyb Berg så ser man at Bærum har et veldig sterkt mannskap.

Hjemmelaget har ikke tapt siden sist møte med nettopp Bærum og har tatt sterke seiere borte mot Asker, Kongsberg og Gimle i tillegg til en kontrollert seier hjemme mot Ammerud sist helg.


Cam Gregory har betydd mye for Frøya sålangt. Det har Juan Ferrales også gjort, her gir han Gregory tydelige instrukser.

Cameron Gregory har hatt stor innflytelse på laget etter sin inntreden tidlig i Desember. Han ruver under kurvene og har vist vei for det unge Frøyamannskapet med lederskap og storspill. Wayne Stewart Jr. har i likhet med Gregory også storspilt. De to er de mest effektive spillerne i Firi-ligaen og Stewart Jr. er den spilleren i ligaen med høyest treffprosent på trepoengere, hele 52% av forsøkene går inn. I tillegg skyter han 62% prosent på topoengere og 89% på straffer.

Til søndagens kamp er endelig Ulrik Stranger - Johannessen tilbake for hjemmelaget, 23 åringen har tilbrakt det siste halve året i Spania på utveksling. Han har trent med laget i noen uker men er først nå tatt ut i kamptroppen. Vi gleder oss til å se den blide lysluggen tilbake på banen.


Vi er klare til kamp!

Kampen på søndag inneholder mange profiler men det er også to lag som spiller godt sammen. De har hver sin trener som er kjent for å gjøre lagene sine bedre utover sesongen. Vi tror på en tett og spennende kamp, og anbefaler deg å ta turen til Frøya arena eller å se kampen på TV2 play.

Hoppball kl 17:00 og billetter finner du her: https://froyabasket.ticketco.e...