Bli medlem →

Ionas Berg Garras har signert!

Den talentfulle 18-åringen melder overgang til Frøya etter to sesonger i Kongsberg Miners.

Ionas kommer opprinnelig fra Oslo og har vokst opp i Bøler Basket.
Den 190 cm høye guarden hadde en sesong i gresk basket og spilte på U18 laget til den greske toppklubben Promitheas Patras BC før gikk turen til Kongsberg. Der har han vært en del av BLNO-laget i to sesonger. I 20/21 sesongen spilte Ionas 11 minutter per kamp for den regjerende Norgesmesteren.

Foto: Erik Berglund

Har representert Norge på aldersbestemte landslag.

Ionas har vært en del av den norske landslagssatsningen og spilt for både U16 og U18. Der har han blant annet spilt sammen med Jonas Kessler. Nå kommer han inn i ung spillergruppe med muligheter for å kunne trene mye og med kvalitet. Ionas kommer til Frøya og Bergen med øye for en ting, nemlig utvikling. Da vil Baard Stollers brede erfaring og kunnskap komme godt med.

Coach Stoller sier følgende om det nyeste tilskuddet på BLNO-laget:
Ionas er en spennende spiller som kan gi oss litt av alt, han har et bra skudd og er en bra forsvarsspiller. Det viktigste han bringer inn i gruppen er en mentalitet for hardt arbeid og et ønske om å bli bedre på hver eneste trening.

I tillegg til spill på BLNO-laget vil Ionas også arbeide i klubbens skoleprosjekt. Der skal han bidra til å øke basketballinteressen i nærområdet og være med å utvikle norsk basket.

Funfact: Faren til Ionas, Alexis Garras har også spilt basket i Bergen. Han spilte i Ulriken på 90 tallet. Han er nå sportslig leder i Bøler Basket og svært aktiv i idretten vår.

Vi gleder oss til å se Ionas i den gule trøyen!

Velkommen til Frøya.