Bli medlem →

En fantastisk kveld!

En og to på tabellen, to Bergenslag, en nydelig ramme i Gimlehallen og Frøyaseier. Kan det bli bedre?

Det er lenge siden det har vært fulle tribuner i Firi-ligaen. Bergensoppgjørene trekker normalt sett ekstra publikum, men denne kampen var noe ekstra. Covid-19 situasjonen har naturligvis gjort sitt for å begrense publikum, men nå var de endelig tilbake.

Publikum er endelig tilbake i Firi-ligaen. Fotograf: Brage Titlestad

Før kampen kunne man føle på en spenning i hallen, mye stod på spill. Vinneren ville få seier i innbyrdes oppgjør ettersom lagene hadde møttes to ganger tidligere og vunnet hver sin gang. Denne sesongen er det viktigere enn noen gang. Lagene lå nemlig på en reell delt førsteplass med like mange tap, Frøya lå foran med flere seiere og flere spilte kamper. Vinneren ville få et godt utgangspunkt med tanke på seriemesterskapet.

I første halvdel byttet lagene på å lede. Frøya ledet med to poeng etter første periode, Gimle med fem etter andre periode. I tredje periode økte Frøya intensiteten i forsvar og satt inn ett press som ga Gimle mindre flyt offensivt, etter å ha vært ned med fem var de gule nå foran med åtte før den siste og avgjørende perioden. Presset fortsatte og ledelsen økte stadig gjennom hele fjerde periode. Til slutt stod det 91-71 til Frøya.

Wayne Stewart Jr var svært viktig for Frøya. Amerikaneren dominerte med 28 poeng, 7 returer, 6 assist og 4 steals. Fotograf: Brage Titlestad

Kampen var intens, og kampropene gikk taktfast gjennom hele oppgjøret. Trommer og fløyter var med på å skape en nydelig stemning i Gimlehallen. Totalt sett ble det hele en fantastisk kveld.

Nå gjenstår fire viktige og spennende kamper av grunnserien. Kampene mot Tromsø Storm, Centrum Tigers, Fyllingen og Ammerud blir nå veldig viktige. Både med tanke med på seriemesterskapet men også hjemmebanefordel gjennom hele sluttspillet.

Cam Gregory setter en av sine to trepoengere. Forwarden endte på 21 poeng og dro ned 10 returer. Fotograf: Brage Titlestad

Allerede på lørdag kommer Tromsø Storm på besøk i Frøya Arena kl 16:00. Billetter til den kampen finner du her: https://froyabasket.ticketco.e...