Bli medlem →

Fortsatt ubeseiret og tabelltopp

Det som skulle bli en jevn og utfordrende helg, ble plutselig to veldig komfortable kamper, hvor Frøya satte høyt tempo, og kunne gi ungguttene godt med spilletid.

I helgens første kamp mot Nidaros Jets ble det en 86-68 seier, mens mot Asker ble det 96-67 seier. Dermed ligger Frøya på topp etter sju kamper, og har enda til gode å tape denne sesongen. Dermed er det kun Frøya og Gimle som enda er ubeseiret denne sesongen så langt.

Høyt tempo mot Nidaros

Frøya startet i hundre mot Nidaros og tok tidlig ledelsen. Etter første periode stod det 26-11 til Frøya. Foran siste periode ledet Frøya med 35 poeng, noe som førte til at rotasjonene ble store, og at Nidaros klarte å hente inn litt av forspranget.

Ved slutt endte kampen 86-68 til Frøya. Det ble flere gleder for Frøya med tanke på muligheten for de unge spillerne. Jørgen Lamo fikk spille 30 minutter, mens Chris Dalland hadde 24 minutter, noe som var de to med mest minutter på parketten.

17 åringen Christopher Dalland fikk 24 minutter mot Nidaros


– De får mye spilletid på slutten, og Jørgen har gjort det bra i hele år. Han fortjener den muligheten, spesielt når vi møter ett lag med bare guarder. I tillegg hadde vi to kamper back to back, noe som gjør at man ikke ønsker å brenne kruttet når man leder komfortabelt. Da blir det muligheter for de unge, sier coach Baard Stoller.

Banket topplaget

Både Frøya og Asker foran denne helgen var ubeseiret, og lå på de to øverste plassene på tabellen. Etter en lang og hard kamp mot Gimle var det derimot et litt mer slitent Asker Aliens lag som inntok arenaen på Melkeplassen. Frøya tok tidlig kommandoen, og ledet med ti poeng allerede etter første periode.

Til slutt endte det hele 96-67 til Frøya, som med det beholder tabelltoppen, og er en av to klubber uten tap denne sesongen. Totalt hadde hele fem Frøya-spillere tosifret antall poeng. Faris Verlasevic(20), Wayne Allen Stewart jr(15), Johan Flaa (10), Corey Brown(14), og Juan Ferrales(25)

Corey Brown legger i to poeng foran Askers Aksel Bolin

– Det var nok ikke mange som trodde at dette ville skje. Vi var klar over at de hadde en tøff kamp mot Gimle, og bruker få spillere. Derfor ønsket vi å holde tempoet oppe, og få de slitne. Det lykkes vi godt med også, sier Stoller før han legger til.

– Vi treffer veldig bra når vi drar fra mot slutten av andre periode, og begynnelsen av tredje, Vi treffer med alle trepoengerne, og går fra en 10 poengs ledelse, til rundt 35 poeng. Det ødelegger troen hos Asker for at de kan vinne kampen.

Neste hjemmekamp er førstkommende søndag mot Ammerud kl 16:00.